.. telefon?
No tudi o tem sem že razmišljal - ampak jaz sem stara šola.
Saj imam telefon. Celo nekaj fotk sem z njim naredil.
Pa mi ne sede - občutek mislim.
Ni to - to ..
Telefon .. svašta. Potem ne bi bil tule ampak na kakem telefonskem forumu.
Moderator: TakumarKid
Borci je napisal/-a:
Se strinjam. Očitno pri DSLR aparatih za proizvajalce jpeg format ni prioriteta. Ne vem kako je pri canikonu ampak pri pentaxu me še najbolj moti prenasičena rdeča. Mislim, da je čas, da to že enkrat skalibrirajo.
TakumarKid je napisal/-a:JureKo je napisal/-a:Čustva, navdušenje pa nasprotno:
"Enkrat v življenju z FF delati res kvalitetne fotke. Take - direktno iz fotoaparata - brez naknadnega, obveznega fotošopiranja."
Potem kupiš dober telefon. Težko boš našel tako dober jpeg iz aparata bilo katerega resnega aparata.
Moj FF aparat dela pravzaprav zelo slabe fotke direkt iz aparata (vsaj za moj okus). Pa saj tudi ni namenjen temu, tako da mu tega ne zamerim. Ko rabim fotke direkt iz aparata vzamem odličnega in žepnega Samsunga NX500 ali kar telefon.
Pancolart je napisal/-a:TakumarKid je napisal/-a:JureKo je napisal/-a:Čustva, navdušenje pa nasprotno:
"Enkrat v življenju z FF delati res kvalitetne fotke. Take - direktno iz fotoaparata - brez naknadnega, obveznega fotošopiranja."
Potem kupiš dober telefon. Težko boš našel tako dober jpeg iz aparata bilo katerega resnega aparata.
Moj FF aparat dela pravzaprav zelo slabe fotke direkt iz aparata (vsaj za moj okus). Pa saj tudi ni namenjen temu, tako da mu tega ne zamerim. Ko rabim fotke direkt iz aparata vzamem odličnega in žepnega Samsunga NX500 ali kar telefon.
Zato (med drugim) sem CANON zamenjal za Sony. Ker sem priden med slikanjem (WB) in naredim ogromno posnetkov, želim dober rezultat iz aparata. Nekaj takšnega kar nekdo dobi po uri (ali več) ukvarjanja z RAW-om. V končni fazi skoraj vsak RAW postane jpeg.
JureKo je napisal/-a:BTW: zakaj imam včasih čuden občutek, da tole ni "Pentax forum"?
TakumarKid je napisal/-a:...Moj FF aparat dela pravzaprav zelo slabe fotke direkt iz aparata (vsaj za moj okus). Pa saj tudi ni namenjen temu, tako da mu tega ne zamerim. Ko rabim fotke direkt iz aparata vzamem odličnega in žepnega Samsunga NX500 ali kar telefon.
Zato (med drugim) sem CANON zamenjal za Sony. Ker sem priden med slikanjem (WB) in naredim ogromno posnetkov, želim dober rezultat iz aparata. Nekaj takšnega kar nekdo dobi po uri (ali več) ukvarjanja z RAW-om. V končni fazi skoraj vsak RAW postane jpeg.
Jorge, ti si itak en fenomen. Kupiš dva razreda slabši aparat, zato da lahko delaš boljše fotke.
Pri svoji opremi opažam, da je pri jpeg-u Samsung tako dober, da se moraš kar potruditi, da narediš sam boljšo. Sploh na visokem ISO vrednostih je jpeg (z nekaj popravki nastavitev v samem aparatu) odličen in brez težav nese Canona 5DmkII v RAW-formatu. Je sicer res, da je vmes 7 let tehnološkega napredka, a vseeno.
Pancolart je napisal/-a:....JureKo je napisal/-a:BTW: zakaj imam včasih čuden občutek, da tole ni "Pentax forum"?
Njah, če bi bil, bi bil mrtev (forum) ali izključna mastrubacija 2-5 lastnikov RICOH-a......
Big A je napisal/-a:Imam vprašanje za ne-Pentaxovce.. kako to, da dosedaj še nisem naletel na slovenski Canonov, Sonyev, Nikonov forum? Sem jih zgrešil? A obstajajo?
Poznam slo-foto.net, e-fotografija in razne druge forume a la bicikel.com, racunalnske-novice itd.. amapk nihče od naštetih ni specializiran na določeno znamko.
Sumim, da so ne-Pentaxovci tukaj zato, ker svojega foruma nimajo in tu počnejo kar pač počnejo.
Entry je napisal/-a:Pred nekaj tedni bi lahko dobil zastonj Nikon D700+pripadajoč objektiv
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost